Producatori

Produse noi

Brici Timor Solingen din otel carbon cu lama, maner din corn T571 - Briciuri Mareste

Brici Timor Solingen din otel carbon cu lama, maner din corn T571

T571

Barbieresti.ro

Brici cu lama de 5/8" din otel carbon. Lama este de tip hollow ground, gravata. Manerul este din os de corn. Este recomandabil ca atunci cand nu este folosit o perioada mai indelungata, sa se unga lama cu un strat subtire de ulei, pentru a o proteja.

Briciul este shave ready, putand fi folosit fara a fi nevoie sa fie ascutit inainte.

Briciul este impachetat intr-o cutie.

Tara de origine: Germania.

Mai multe detalii

790 lei

Producator Timor Solingen
 • Barbierit clasic cu ajutorul unui brici

  Acest tip de barbierit trece printr-o perioada de renastere, fiind o arta in sine si un exercitiu permanent pentru mainile experimentate. Practica duce spre perfectiune! Insa urmarea unor cursuri speciale la o scoala specializata sau la barbier se pot dovedi utile. Va rugam sa respectati urmatoarele instructiuni si protejati persoanele din jur prin pastrarea briciului intr-un loc sigur.

  Barbieritul

  Umeziti portiunea de piele care va fi barbierita, de preferinta cu apa calduta. Cu cat o sapuniti mai bine cu ajutorul unui pamatuf, cu atat barbieritul va fi mai usor si delicat. Utilizati o crema de ras sau un sapun cu efect ridicat de hidratare, deoarece lama va aluneca mai usor pe piele.

  Incepeti cu portiunile fine ale fetei. Deschideti briciul cu grija si tineti-l intre degetul mare si urmatoarele trei degete, astfel incat manerul deschis sa nu fie indreptat spre fata dumneavoastra. La prima utilizare a briciului, barbieriti-va doar perciuni, folosind aparatul de ras obisnuit pentru restul fetei. In zilele urmatoare, barbieriti treptat portiuni tot mai mari pentru a va obsnui cu briciul si barbieritul in siguranta cu ajutorul acestuia.

  Pielea fetei, pregatita in prealabil cu spuma de ras, trebuie intinsa. Pentru evitarea ranirii pielii si aparitiei cicatricelor sau a altor semne, se recomanda indepartarea sapunului de barbierit de pe aceste suprafete. Intindeti pielea cu degetele mainii libere si miscati briciul, inclinat la 30°, la inceput in sensul cresterii firelor de par, apoi, cu multa grija, in sensul invers al cresterii firelor de par. Barbieriti intotdeauna portiuni egale de piele. Tineti briciul intr-un unghi putin mai ascutit atunci cand va barbieriti maxilarul, barbia (si gropita din barbie, dupa caz) si buza superioara.

  Protectia impotriva ranirii pielii

  Folositi doar brici in stare perfecta de utilizare. Nu miscati briciul niciodata in plan orizontal deoarece riscul producerii unor taieturi adanci si periculoase este foarte mare. Daca tineti briciul prea inclinat in plan orizontal, riscati sa rupeti perii mici, iar daca il tineti prea ridicat, riscati sa va taiati.

  Daca scapati briciul pe jos sau daca lama se prinde in maner atunci cand doriti sa-l inchideti, nu-l mai folositi pana ce lama nu a fost ascutita de un specialist. Nu este suficient sa-l ascutiti pe cureaua de ascutit. Cand curatati lama, nu o atingeti cu degetele deoarece riscati sa va taiati sau sa distrugeti muchia taietoare.

  Intretinerea briciului

  Dupa barbierit, curatati briciul foarte bine cu apa curata si tamponati-l usor pana se usuca. Nu stergeti niciodata lama cu o carpa, deoarece veti distruge muchia taietoare. Pastrati-l intr-un loc uscat si bine ventilat. Daca briciul nu mai taie bine, ascutiti-l folosind cureaua speciala pentru ascutit briciul, doar inainte de barbierit, niciodata dupa.

  Nu utilizati briciul 24 de ore dupa ascutire. In acest interval de timp, cea mai mare parte a muchiei taietoare se va regenera, lama conservandu-se si ramanand ascutita mai mult timp. Deoarece nu taie bine, bricele neascutite il determina pe utilizator sa apese mai tare, riscul producerii de taieturi crescand.

  Ascutirea lamei cu ajutorul curelei pentru ascutit

  Recomandam folosirea curelelor pentru ascutit briciul facute din piele fina de vaca. Cureaua pentru ascutit briciul trebuie tinuta intinsa, deoarece o curea deformata determina rotunjirea lamei. Puteti aplica grasime pentru piele pe portiunea din piele a curelei, intr-un strat foarte subtire, freacand cu podul palmei pana ce intra in piele. Aceasta previne uscarea curelei si o mentine flexibila si ii prelungeste durata de viata. Ascutirea se face la un unghi mic cu dosul lamei indreptat in jos, in directia ascutirii, indepartand briciul de corp. La schimbarea directiei inspre corp, briciul trebuie intors invers si apoi ascutit, adica intotdeauna in sensul invers al muchiei taietoare. Schimbarea directiei de ascutire a muchiei de taiere determina rotunjirea ei si pierderea ascutimii. In aceasta situatie, lama trebuie ascutita de un specialist.

6 produse in aceasi categorie